Intimate Oil Spray getest - Nina (HLN)

Intimate Oil Spray getest - Nina (HLN)

Nina (HLN) nam de proef op de som en onderwierp de Intimate Oil Spray van Shinn aan een test. Dit product (dat na de uitbreiding van ons gamma de Intimate Oil Spray - Comfort heet), verlicht intieme irritaties zoals roodheid, droogheid of jeuk, bijvoorbeeld na de intieme ontharing. Dat stelde ook Nina vast.

Aangezien dit artikel enkel beschikbaar is voor abonnees mogen we de volledige tekst niet delen. De abonnees van Nina vinden de link hieronder. Voor de anderen tonen we enkel de relevante passages. 

 

(Van Liesbeth De Corte, 04/08/21 op https://www.hln.be/nina/een-highlighter-of-labello-voor-je-vagina-gynaecoloog-legt-uit-hoe-je-vulvacosmetica-veilig-gebruikt-wij-testen-enkele-producten-uit~a9396b7b/)

 

Een highlighter of labello voor je vagina? Gynaecoloog legt uit hoe je vulvacosmetica veilig gebruikt, wij testen enkele producten uit 

“Was je intieme zone enkel met lauw water!” Dat drukken artsen en gynaecologen ons al jaren op het hart. En toch zijn cosmetica voor de vulva in opmars. Nogal contrasterend, denk je? Eigenlijk niet, zegt gynaecoloog Karolien Stevens. Ze legt uit waar die highlighters en crèmes goed voor kunnen zijn, en of ze onze tijd én geld waard zijn. Redactrice Liesbeth neemt de proef op de som en test vier producten uit. 

 (...) 

 

Uitgetest

 

Redactrice Liesbeth: Eerlijk is eerlijk: zelfs na al het opzoekwerk blijf ik sceptisch. Dat de beauty-industrie mooie praatjes verkoopt om ons iets aan te smeren, is niks nieuws. Maar zijn die producten echt van de poes? Volgens gynaecoloog Stevens kan voorzichtig gebruik geen kwaad, dus ik besluit online vier producten te bestellen. 

 

Het eerste wat opvalt, is dat elk item komt in een knappe verpakking. Alsof ze willen zeggen: ‘deze doosjes en tubes kan je met een gerust hart etaleren in je badkamerkast, zonder rode kaken. Echt joh, er is helemaal niks om je over te schamen.’ Wanneer ik alles uitpak, komt mijn poes (een echte, niet je-weet-wel-wat) nieuwsgierig snuffelen. Ze trekt snel haar neus op en loopt weg. Van de geur moet ze niks weten. Ik ben daarentegen blij, want ik ruik geen chemische walm, noch een stevig parfum. Toch een geruststelling dat dit bijzonder skincare-experiment niet zal leiden tot een fiasco, aka een schimmelinfectie. 

 

(...)

 

De intimate oil spray van Shinn is een Belgisch product, ontwikkeld door een team van gynaecologen en farmaceuten. In eerste instantie ben ik niet overtuigd: het voelt nogal gek om een spray te richten op mijn vulva, en het goedje voelt plakkerig en vettig aan. Maar het werkt wél. Zelfs tijdens de warmste dagen van het jaar blijft mijn netjes onderhouden bikinilijn opvallend meer vrij van irritatie of rode bultjes.* 

 

(...)

 

*Tip van het Shinn-team: Om een plakkerig of vettig gevoel te vermijden gebruik je de Intimate Oil Spray – Comfort licht gedoceerd. Deze droge olie dringt snel in de huid maar voor een comfortabel gevoel spray je 2 à 3 maal, wrijf je het product in en laat je het even intrekken.

Retour au blog