Shinn, een familierecept

Veel vraag om advies, maar weinig concrete oplossingen. Het idee om met Shinn verzorgingsproducten specifiek voor de intieme hygiëne te ontwikkelen, komt voort uit een jarenlange vraag vanuit de praktijk.En dat mag je letterlijk nemen: gynaecoloog Dirk Smet kreeg bijna dagelijks vragen naar oplossingen voor medische en niet-medische huidproblemen van de intieme regio.

lady laying in the bed

Dirk en Elisabeth zetelen in het medisch adviesorgaan van Shinn, maar spelen verder geen commerciële rol in het bedrijf. 

shinn spray bottle

Door het gebrek aan kwalitatieve oplossingen, ging Dirk zelf aan de slag. In samenwerking met experten schreef hij het recept voor de Intimate Oil spray uit en dacht hij verder na over andere producten. Zo groeide een vraag vanuit de praktijk uit tot een concept waar ook zijn dochter Elisabeth, eveneens gynaecologe, en zijn zoon Karl-Filip een verhaal met potentieel in zagen. Ze sloegen de handen in elkaar en na anderhalf jaar zwoegen en zweten was Shinn geboren.

olive tree

Maak kennis met ons team

Dirk Smet, geestelijk vader en receptontwikkelaar

Dirk is de pater familias van zowel het gezin Smet, als van Shinn. Als gynaecoloog krijgt Dirk maar al te vaak vraag naar goede producten voor intieme hygiëne. Omdat een volmondig antwoord op die vraag steeds uitbleef, besloot hij zelf de handen uit de mouwen te steken. Zo deed hij research naar het ideale recept voor een goed werkend en vooral gezond product. En dat vond hij ook. Samen met experten farmacologie en een Belgische fabrikant ontwikkelde hij een recept klaar voor productie. 

genderneutraal icon

Elisabeth Smet, vakexperte en adviserend orgaan

Maar al te bekend met het gebrek aan oplossingen voor intieme hygiëne, werd dochter Elisabeth, eveneens gynaecoloog, al erg vroeg in de ontwikkeling van Shinn betrokken. Elisabeth hielp haar papa met de zoektocht naar de juiste ingrediënten, waakte mee over de effectiviteit van de olie en had ook haar zeggenschap in de Shinn-branding & packaging. Daarnaast is Elisabeth ambassadeur van Shinn en speelt ze een adviserende rol bij nieuwe productontwikkelingen. 

Karl-Filip Smet, zaakvoerder en realisator

Met ideeën, concepten en - in het geval van Shinn - ook recepten op de proppen komen, is een ding. Ze commercialiseren is een ander. And that’s where Karl-Filip comes in. Als zoon van Dirk en broer van Elisabeth werd ook Karl-Filip van bij het begin van Shinn actief betrokken. Een rol die doorheen het gehele proces steeds meer groeide: intussen is Karl-Filip zaakvoerder van Shinn en verzorgt hij de verkoop en marketing van alle producten, bestudeert hij potentieel nieuwe productlijnen en stelt hij alles in het werk om van Shinn een mooi merk te maken. 

Shinn producten

lady laying in the bed

〰 Algemene verzorging
Lees meer

shinn spray bottle

〰 Na de bevalling
Lees meer