Shinn in de dokterspraktijk

Shinn in de dokterspraktijk

In onze blogposts trachten we op een medisch onderbouwde maar toegankelijke manier te spreken over intieme ongemakken waar velen onder ons wel eens mee kampen. We willen het onderwerp bespreekbaar maken, weghalen uit de probleemsfeer en oplossingen voor iedereen (jong en minder jong) bieden. We hopen dat we daar geheel of gedeeltelijk in slagen.

 

Sinds onze opstart begin juli ontvingen we heel wat leuke reacties op ons merk en product en dat doet ons veel deugd. Superfijn! En ook uit medische hoek kregen we een aantal geïnteresseerde vragen over de rol van de Intimate Oil Spray in de dokterspraktijk. In wat nu volgt gaan we die vragen in mensentaal (en zo weinig mogelijk doktersjargon) trachten te beantwoorden.

 

Naast de algemene toepassingen die in de vorige blogposts reeds aan bod kwamen, kan ons product ook worden meegenomen in specifieke medische behandelingen.

 

De Intimate Oil Spray is een emolliens of verzachtend middel. In die hoedanigheid kan onze spray als een ondersteunende maatregel worden gehanteerd bij de behandeling van verschillende huidaandoeningen*.

 

Het hoofdbestanddeel van ons product is gehydrogeneerde olijfolie. Dit component heeft verzachtende, versoepelende en hydraterende eigenschappen en beschermt de huid. Het aanbrengen van dit verzachtend bestanddeel zal de huidbarrière helpen versterken en de ongemakken helpen verminderen. Ook de andere ingrediënten zoals tocopherol, bisabolol en kamille hebben een gelijkaardige en kalmerende werking.

 

De effectiviteit van een emolliens hangt nauw samen met de intensiteit waarmee het gebruikt wordt en dus met het gebruiksgemak en -plezier. Daarom kozen we voor een leuke ‘look en feel’, een hypoallergeen parfum, een upside down vernevelpompje en een lichte, niet-vette en snel-absorberende structuur. Onze olie werd ook succesvol nagekeken op contactallergieën.

 

Onze spray is een verzachtend verzorgingsproduct voor de intieme regio dat dagelijks gebruikt kan worden, met of zonder kwaaltjes. De genitale huid is delicaat en heeft een eigen karakter met een hogere temperatuur, een hogere vochtigheidsgraad, een pH van 4.5 en een specifieke bacteriële flora. Om deze eigenschappen niet te verstoren werd gekozen voor een unieke formule op basis van olijfolie zonder toevoeging van water.

 

Op deze manier konden we emulgatoren, siliconen, kleurstoffen en bewaarmiddelen (die vaak leiden tot huidreacties) weren en wordt de eigenheid van de genitale regio gerespecteerd. Voor de volledige samenstelling van ons product verwijzen wij u graag door naar de blogpost ‘Intimate Oil Spray, voedt beschermt en herstelt de huid’.

 

De Intimate Oil Spray kan dus zowel breed worden gebruikt bij kleine ongemakjes als worden aanbevolen bij specifieke aandoeningen. Met Shinn is het onze betrachting om formules te schrijven en producten te ontwikkelen waar iedereen zich goed bij voelt, ongeacht het uiteindelijke gebruik. Want iedereen verdient een goede en aangename huidverzorging.

 

Vanzelfsprekend raden we iedereen die te kampen heeft met specifieke huidklachten aan een dokter of apotheker te raadplegen. Onze blogposts vervangen geenszins een doktersafspraak.

 

Ondertussen werkt Shinn verder aan een wasolie met dezelfde kenmerken als de Intimate Oil Spray met bijkomende reinigende eigenschappen. We hopen jullie hierover snel meer te kunnen vertellen.

 

Tot slot kondigen we met trots aan dat Shinn op 1 oktober aanwezig zal zijn op het nationaal congres voor obstetrie en gynaecologie. Voor een aantal onder jullie, tot dan.

 

* Bijvoorbeeld eczema, psoriasis, lichen (-sclerosus, -planus en – simplex),…

 

Bron: Burns, Tony; Breathnach, Stephen; Cox, Neil; Griffiths, Christopher. (2013). Rook's Textbook of Dermatology. Hoboken, NJ: Wiley-Blackwell.

Terug naar blog