Veelgestelde vragen

Mijn vagina heeft alleen water nodig. Waarom zou ik dan deproducten van Shinn gebruiken?

Dat klopt. Je vagina (het binnenste gedeelte van je geslachtsorgaan) heeft geen extra verzorging nodig. Het vaginaal microbioom is een fragiel en uitgebalanceerd ecosysteem van goede bacteriën met een bepaalde zuurgraad. Dit systeem heeft een zelfreinigende werking en beschermt je tegen ziekmakende organismen. Je vagina heeft dus geen extra’s nodig. De producten van Shinn zijn dan ook niet bestemd voor dit deel van je lichaam.  

Ook je vulva (het gebied tussen de venusheuvel, de liezen en de anus) heeft niet veel meer nodig dan water. Toch worden we af en toe geconfronteerd met ongemakken aan deze huid. Irritaties door het ontharen, droogheid tijdens de menopauze, wondjes door het sporten… In deze gevallen bieden de producten van Shinn hulp.

Ook tijdens je zwangerschap of na je bevalling heb je soms behoefte aan veilige producten voor intiem gebruik. Denk aan een massageolie voor het perineum in de aanloop naar de bevalling, een spoelfles om de vulva pijnloos te reinigen na de bevalling, een concentraat of lotion om een knip of scheurtje proper te houden… Ook hierbij kunnen de producten van Shinn je helpen.

Toch is het belangrijk om ook bij deze toepassingen de veiligheid goed voor ogen te houden. Het valt niet uit te sluiten dat een kleine hoeveelheid van een product toch in de vagina terechtkomt. Daarom werden de producten van Shinn onderworpen aan uitgebreide labo-, gynaecologische en dermatologische testen. Daaruit bleek dat de formules geen invloed hebben op de specifieke zuurgraad van de intieme regio, de intieme microflora respecteren en zeer mild zijn voor de huid.

Ten slotte heeft Shinn ook producten voor het hele lichaam. Zo is de Sensitive Skin Spray  een lichaamsolie die klachten zoals droge huid, eczeem, couperose en striemen verlicht en vormt de Intimate Oil Spray – Protect & Repair een extra barrière daar waar je bijkomende bescherming nodig hebt. Denk aan je tepels tijdens het lopen of je bovenbenen tijdens het fietsen. Het gamma van Shinn blijft dus niet beperkt tot de intieme regio.

Hier lees je meer over je geslachtsdelen en hoe je ze best verzorgt

Zijn de producten van Shinn veilig?

Onze producten kregen de labels ‘microbioomveilig’, ‘dermatologisch getest’ en ‘gynaecologisch getest’. Hiervoor werden uitvoerige testen gedaan. Zo werd onder toezicht van een dermatoloog vastgesteld dat de samenstellingen niet irriterend zijn voor de huid, en werd onder gynaecologisch toezicht vastgesteld dat onze producten veilig zijn voor de vulva en een positief effect hebben op de vulvaire huid. Verder werd met laboratoriumtesten aangetoond dat het gamma van Shinn de groei van goede vaginale bacteriën niet afremt. Ten slotte werden alle producten onderzocht, ontwikkeld en geproduceerd door artsen, farmacologen en experten. Op deze manier beperken we de kans op huid- of andere reacties. Helaas valt een negatieve reactie niet 100% uit te sluiten. Klik hier voor meer informatie over ons onderzoek.

Wanneer en hoe gebruik ik de producten van Shinn?

Heb je last van ongemakken, bijvoorbeeld na het scheren of tijdens de menopauze, of ben je op zoek naar iets meer dan enkel water voor je intieme hygiëne? Op deze pagina vind je een overzicht van onze producten voor special care. Ben je zwanger of pas bevallen? Klik hier voor onze producten voor mom care. Klik door op het product waarin je geïnteresseerd bent om alle informatie over het gebruik te vinden.

Waarom worden de producten van Shinn opgedeeld in ‘special care’en ‘mom care’?

In ons aanbod voor ‘special care’ vind je producten die nuttig zijn bij een specifieke klacht of bij een specifieke activiteit. Denk aan intieme droogheid, intieme irritaties, eczeem, wrijving bij het sporten, rode bultjes na het scheren… Shinn koos voor de term ‘special’ om duidelijk te maken dat de intieme regio geen producten nodig heeft als daar geen aanleiding voor is. Water
is all you need!
 

Het gamma voor ‘mom care’ bevat dan weer producten die nuttig zijn tijdens en na de zwangerschap. Denk aan een massageolie voor het perineum, een spoelfles voor en na de bevalling of een concentraat om je knip of scheurtje proper te houden. 

We kozen ervoor om een aantal producten in beide categorieën op te nemen. Op die manier kunnen we de informatie over deze producten op jouw maat weergeven en lees je enkel wat er voor jou toe doet.

Kan ik jullie producten gebruiken als ik zwanger ben of borstvoeding geef?

Ja, je kan onze producten gebruiken tijdens de zwangerschap of het geven van borstvoeding. Wil je onze producten gebruiken op je tepels en geef je borstvoeding? Was ze dan goed voor je voeding geeft.

Zijn de parfums veilig?

Een aantal van onze producten zijn verkrijgbaar met parfum. Hierbij werd gekozen voor een mild hypoallergeen parfum dat goedgekeurd werd voor intiem gebruik. Heb je een gevoelige huid of gebruik je onze producten omwille van een medische reden? Dan raden we je aan om te kiezen voor de varianten zonder parfum. Heb je graag een geur maar twijfel je of je huid dit verdraagt? Test het product dan eerst op een klein stukje huid op de onderarm. Is er na enkele uren geen reactie te zien? Dan is het product ook voor jou veilig om te gebruiken.

Kan ik als man de producten van Shinn gebruiken?

Ja. Een aantal producten van Shinn zijn specifiek gericht op vrouwen, denk maar aan ons gamma voor mom care of onze lotion met een ondersteunende werking voor de intieme microflora. Maar de overige producten kunnen ook door mannen gebruikt worden bij bepaalde intieme of andere ongemakken. Denk aan roodheid na het ontharen, wondjes na het sporten of medische aandoeningen.

Hoe lang zijn de producten van Shinn houdbaar?

Onze producten zijn na opening 12 maanden houdbaar. De Intimate Solution heeft een kortere houdbaarheid van 6 maanden. Zolang de verpakking gesloten blijft bedraagt de houdbaarheid minstens 3 jaar.

Kan ik de producten van Shinn kopen bij de apotheek?

De producten van Shinn zijn beschikbaar bij de apotheken die zijn opgenomen in onze lijst van verkooppunten. Staat je apotheek niet op de lijst? Geen probleem. Jouw apotheker kan onze producten snel verkrijgen via groothandelaar PharmaBelgium – Belmedis.

Is Shinn 100% natuurlijk, vegan en duurzaam?

De producten van Shinn zijn voor minstens 99,5% natuurlijk. Bij één ingrediënt werd gekozen voor een synthetisch alternatief om het risico op huidreacties te verkleinen. De grondstoffen waar Shinn mee werkt dragen de labels Cosmos, Natrue, Ecocert en ISO. Onze producten zijn eveneens geschikt voor veganisten. De verpakkingen van de producten zijn recycleerbaar en bij de ontwikkeling van de producten wordt zoveel mogelijk gekozen voor lokale leveranciers. De productie vindt plaatst in België en ook de verpakkingen komen uit onze eigen regio. Enkel de flush bottle vormt een uitzondering op deze regel. Dit product vonden we niet dichter bij huis en vindt zijn oorsprong in Oost-Azië. Bij de selectie van deze producent werden hoge sociale en ecologische standaarden in acht genomen.

Hoe onderscheidt Shinn zich van andere merken?

Bij de ontwikkeling van de producten van Shinn hanteren we een uitgesproken bottom up aanpak. De producten zijn ontstaan in een lokale gynaecologenpraktijk. Verder onderscheiden de producten van Shinn zich op volgende vlakken: 

- veilig voor de microflora;
- uitgebreid dermatologisch en gynaecologisch getest;
- zonder schadelijke en irriterende stoffen;
- met natuurlijke ingrediënten;
- geschikt voor veganisten;
- in gebruiksvriendelijke en recycleerbare verpakkingen;
- made in Belgium.

Ik wil graag bijkomende informatie over de producten van Shinn.

Hartelijk bedankt voor je interesse. Stuur een e-mail naar hello@shinncare.com. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact op. Wij maken graag tijd vrij om ons gamma aan jou en je medewerkers voor te stellen.

Ik ben een professioneel verkooppunt. Kan ik Shinn verkopen?

Dankjewel voor je interesse. Shinn bouwt aan een netwerk van betrouwbare partners en werkt samen met retailers uit verschillende sectoren zoals schoonheidsinstituten, concept stores, zorgwinkels… Stuur een e-mail naar hello@shinncare.com en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Ik ben een apotheker. Kan ik Shinn aanbieden?

De producten van Shinn zijn makkelijk en snel verkrijgbaar bij groothandelaar PharmaBelgium – Belmedis. Wil je bijkomende informatie of wil je Shinn een plaats geven in je apotheek? Stuur dan een e-mail naar hello@shinncare.com en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

Ik ben journalist en wil graag info over de producten. Waar kan ik terecht?

Bedankt voor je interesse. Stuur je vraag naar hello@shinncare.com. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

Niet gevonden wat je zocht?