Voor Shinn staat de veiligheid van de formules centraal. Daarom voerden we verschillende studies uit, zowel in het laboratorium als op het menselijk lichaam. De resultaten van deze studies vertalen zich in de volgende veiligheidsgaranties: dermatologisch getest, gynaecologisch getest en microbioomveilig. Maar wat betekenen deze labels precies? Je ontdekt het hieronder

Dermatologisch getest

Uit onze dermatologische testen blijkt dat onze producten geen irriterende werking hebben. Tijdens deze testen werden onze producten bij 20 personen aangebracht met een patch. De huid van deze mensen werd 30 minuten en nog eens 24 uur na het aanbrengen van de patch geëvalueerd door een dermatoloog. Daaruit bleek dat onze samenstellingen niet-irriterend zijn en een ‘irritatie-index’ van 0,00 hebben. Dit onderzoek vond dubbelblind plaats. Dat betekent dat noch de proefpersonen, noch de onderzoekers wisten wie tot de experimentele groep en wie tot de controlegroep behoorde. Dat garandeert de objectiviteit van de resultaten.

Ondanks dit gunstig resultaat voegen we graag toe dat een huidreactie nooit 100% uit te sluiten valt. Twijfel je of de producten van Shinn geschikt zijn voor jouw huid? Breng ze dan eerst aan op de onderarm. Ervaar je na 24 uur geen problemen? Dan zijn ze ook geschikt voor jou.

Gynaecologisch getest

We voerden ook gynaecologische testen uit met ons gamma. Hieruit leerden we dat onze producten veilig zijn voor het intiem gebruik en een gunstige werking hebben op de intieme huid. Bij deze studies werden meer dan 20 vrouwen betrokken die onze producten gedurende een periode van 28 dagen 1 à 2 keer per dag gebruikten. Vervolgens werd door een gynaecoloog vastgesteld dat de producten een hoge tolerantie hebben en positief werden geëvalueerd door de gebruikers door middel van een vragenlijst. 

Ook hier valt een negatieve reactie helaas niet voor 100% uit te sluiten. Ervaar je problemen bij het gebruik van onze producten? Laat het ons dan zeker weten. Wij volgen dit heel graag verder op.

Microbioomveilig

Ten slotte zijn onze producten ook microbioom- of microfloraveilig. Dit betekent dat ze geen negatieve invloed hebben op de goede bacteriën in de vagina en op de vulva, die bescherming bieden tegen ziekmakende organismen. De meeste van onze producten zijn bedoeld voor de vulva (buitenste geslachtsdelen) en niet voor de vagina (inwendige geslachtsdelen), maar toch valt niet uit te sluiten dat er een kleine hoeveelheid product in de vagina terechtkomt. Daarom werd een studie opgezet om de veiligheid van onze producten voor de vagina te garanderen. In samenwerking met een extern laboratorium werden onze producten getest op een aantal bacteriën, inclusief vaginale bacteriën. Uit de resultaten bleek dat onze producten geen negatieve invloed hebben op de goede bacteriën en bijgevolg veilig zijn voor de microflora.

Heb je nog vragen of opmerkingen over ons onderzoek? Laat dan zeker iets weten via hello@shinncare.com en wij komen zo spoedig mogelijk bij je terug.