Het ontstaan van Shinncare

De geestelijke vader van Shinncare is niet toevallig een gynaecoloog met meer dan 35 jaar ervaring. Doorheen zijn carrière kreeg Dr. Smet steeds vaker vragen over de juiste verzorging bij kleine of grote intieme ongemakken.

Bij gebrek aan kwalitatieve, werkzame en verantwoorde producten op de markt, besloot Dr. Smet zelf oplossingen te ontwikkelen. Zo werd Shinncare geboren.

Vandaag heeft Shinncare twee gamma’s: Mom Care voor intieme ongemakken tijdens de zwangerschap en na de bevalling en Intimate Care tegen menopauzale klachten, intieme ongemakken en voor dagelijks comfort.

Het team bestaat uit Dr. Elisabeth Smet, de dochter van Dr. Smet, die het wetenschappelijk aspect van het merk leidt.

Verder bestaat het team uit Karl-Filip en Aude die instaan voor de commercialisering van het merk en de producten.

“Shinncare is gestart vanuit een bescheiden geloof dat we vrouwen kunnen helpen om zich zo goed mogelijk te voelen. We zijn dan ook vastberaden om van het merk een partner in intieme verzorging voor het leven te maken, omdat elke vrouw, in welke levensfase ze zich ook bevindt, een comfortabel gevoel verdient.”

— Elisabeth, Aude en Karl-Filip 

Ontdek meer over Shinn Care

Onze kwaliteitsgarantie

Dermatologisch en gynaecologisch onderzocht en ontwikkeld

De producten van Shinn werden uitgebreid getest op de menselijke huid en de intieme regio. Daarbij werden de producten klinisch geëvalueerd op hun geschiktheid voor de mens en hun doeltreffendheid bij het verlichten van intieme ongemakken zoals bijvoorbeeld irritaties. Het gamma van Shinn bleek succesvol op beide vlakken.

Milde formules veilig voor de microflora van de vulvaire, perineale en algehele huid

De formules van Shinn bevatten geen irriterende of schadelijke stoffen en hebben geen negatieve invloed het vulvair, perineaal of algemeen microbioom. Alle producten werden uitgebreid getest op verschillende 'goede' micro-organismen die voorkomen in de vagina en op de vulva en het lichaam en bleken geen negatieve invloed te hebben op hun groei.

Shinn respecteert de specifieke zuurgraad van de (intieme) huid door te werken met samenstellingen op basis van natuurlijke olie en aangepaste formules.

Producten met een natuurlijke oorsprong met respect voor mens dier en natuur

Shinn kiest voor een duurzame bedrijfsvoering met korte toevoerketens, recycleerbaar verpakkingsmateriaal en formules met een natuurlijke oorsprong. Op deze manier tracht Shinn zijn steentje bij te dragen aan het welzijn van mens, dier en natuur.

1 van 3