Happy World Breastfeeding Week!!!

Happy World Breastfeeding Week!!!

Deze week vieren we de internationale week van de borstvoeding! Aan alle mama’s die op ieder ogenblik van de dag klaarstaan om onze pasgeborenen te voeden … You rock! Deze week is jullie week. En mannen, leg jullie vrouwtjes maar eens extra in de watten.

 

Het geven van borstvoeding in Vlaanderen zit in de lift. Ook in 2020 nam het aandeel pasgeborenen dat begint met borstvoeding verder toe. Zo start 81.4% van de borelingen op 24 uur met borstvoeding, na 6 dagen is dat nog 77%. Dat is een stijging met 4% tegenover 2014. Mommies, we’re proud of you!

 

Wat vaak wordt vergeten is dat het geven van borstvoeding niet enkel gepaard gaat met organisatorische uitdagingen en uitputtende nachten, vele vrouwen krijgen ook te maken met ongemakken zoals pijn, tepelkloven of hormonale veranderingen.

 

Zo stimuleert het prolactine hormoon de melkproductie maar bemoeilijkt het ook een eisprong. Dit hormoon remt dus je vruchtbaarheid en houdt andere hormonen zoals oestrogeen en progesteron op een laag niveau. Dit verlaagd oestrogeengehalte resulteert regelmatig in vaginale droogte.

 

But no worries! We’ve got your back! Shinn en de Intimate Oil Spray kunnen deze ongemakken helpen verlichten. Onze olie voedt, beschermt en herstelt de intieme huid en bestrijdt vaginale kwaaltjes zoals jeuk, irritatatie of een branderig gevoel. Breng de olie 's ochtend en 's avonds aan en voel de verzachtende effecten van onze formule.

Terug naar blog