Over Shinn | Onze medische achtergrond

Over Shinn | Onze medische achtergrond

Wie zit er achter Shinn?

Shinn werd bedacht in een gynaecologenpraktijk met jarenlange ervaring op de teller. Ons merk biedt een antwoord op het toenemend aantal kleine ongemakken waar vrouwen maar ook mannen van alle leeftijden mee te maken krijgen. Bij gebrek aan alternatieven besloten we vol enthousiasme een eigen productlijn te lanceren.

Verzorging van de intieme regio

In de geneeskunde is men het er over eens dat de intieme regio zichzelf handhaaft om zo de unieke zuurtegraad en vochtigheidsgraad te behouden.

In onze praktijk stellen we evenwel vast dat er een toenemende aandacht is voor dit deel van het lichaam. Scheren, trimmen, epileren, lazeren, parfumeren of wassen bieden mensen een hygiënisch en fris gevoel maar verstoren het natuurlijk ecosysteem.

De intieme huid wordt ook steeds vaker geplaagd door negatieve omgevingsfactoren. Synthetisch ondergoed of sportkledij, geur absorberende inlegkruisjes, ruwe washandjes, wasverzachters, geparfumeerd toiletpapier, douchegels, … Allemaal hebben ze een sterk ontregelend effect.

De intieme huid is kwetsbaar en delicaat en niet opgewassen tegen deze agressoren. In de praktijk zagen wij het aantal klachten zoals jeuk, droogheid, en branderigheid afgelopen jaren dan ook zienderogen toenemen. Met onze producenten willen we deze ongemakken helpen voorkomen en verlichten.

Geen compromissen, volledige transparantie

Het team achter Shinn is multidisciplinair en heeft een gynaecologische en farmacologische achtergrond. We leggen de lat hoog en maken geen compromissen. Onze formules zijn uniek en onderbouwd en voldoen aan de hoogste veiligheidsstandaarden.

Onze producten worden in België vervaardigd en zijn geschikt voor alle huidtypes, vegan, ggo-vrij, cruelty free dermatologisch getest en bevatten geen zogenaamde nasties zoals kleurstoffen, hormonen of bewaarmiddelen. Shinn werkt in volledige transparantie. De samenstelling van onze producten vindt u op onze producten en op onze website.

Terug naar blog